pexels.comУченията на Северноатлантическия алианс в Прибалтика не са свързани със случващото

...
pexels.comУченията на Северноатлантическия алианс в Прибалтика не са свързани със случващото
Коментари Харесай

НАТО: Не правим учения заради Беларус

pexels.com

Ученията на Северноатлантическия алианс в Прибалтика  не са свързани със протичащото се в Беларус . Това съобщи пред РИА " Новости " представителят на НАТО Оана Лунгеску.

Според Лунгеску ученията на алианса в района са планувани авансово, преди рецесията в Беларус, и имат защитителен темперамент. В същото време представителят на НАТО акцентира, че алиансът показва  прозрачност във връзка с ученията и образованието.

 

На 9 август в Беларус се организираха президентски избори. След закриването на изборните секции в републиката започнаха  всеобщи митинги против подправяне на резултатите . По време на митингите полицията и вътрешните войски употребяват сълзотворен газ, флаш гранати и гумени патрони против стачкуващи.

По-късно стартира стачка в най-големите индустриални предприятия в страната, чиновниците желаеха нови избори и преустановяване на грубото отношение към протестиращите по време на демонстрации. Всички щабове на претендентите за съпротива оповестиха, че  не признават формалните резултати от изборите.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР